Hazırlama Süresi : 15 Dakika
Pişirme Süresi : 15 Dakika
2,5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı domates rendesi
1 diş sarımsak (ezilmiş)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kekik, tuz, karabiber
1 su bardağı rendelenmiş mozzarella
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 kırmızı biber (jülyen doğranmış)
1 yeşil biber (jülyen doğranmış)
1 sarı biber (jülyen doğranmış)
8-10 adet cherry domates (ikiye kesilmiş)
10-12 adet siyah zeytin (çekirdeksiz, halka kesilmiş)
1 küçük kırmızı soğan (ince dilimlenmiş)
1 küçük kabak (ince dilimlenmiş, opsiyonel)
2 yemek kaşığı mısır
Taze fesleğen yaprakları
Ilık su, şeker ve mayayı bir kapta karıştırın, 5 dakika bekletin.
Un, tuz ve zeytinyağını ekleyin, yoğurun.
Hamurun üzerini örtüp 30 dakika mayalanmaya bırakın.
Küçük bir tavada zeytinyağını ısıtın.
Sarımsağı ekleyip kısa süre kavurun.
Domates rendesi, salça ve baharatları ekleyin, 5 dakika pişirin.
Mayalanan hamuru unlanmış tezgahta açın.
Yağlı kağıt serili tepsiye alın.
Üzerine hazırladığınız sosu sürün.
Sosun üzerine mozzarella ve kaşarın yarısını serpin.
Biber, domates, zeytin, soğan, kabak ve mısırı yerleştirin.
Kalan peyniri serpin.
Önceden ısıtılmış 220°C fırında 12-15 dakika pişirin.
Çıkarınca üzerine taze fesleğen yaprakları ekleyin.
Bol malzemeli Akdeniz pizzası tarifi! 4 kişilik, 30 dakikada hazır. Zeytin, biber, domates ve peynirle Akdeniz esintilerini mutfağınıza taşıyın.
Akdeniz pizzası, rengarenk sebzeleri ve zeytinyağlı tadıyla hafif ama doyurucu bir lezzet sunar. Et kullanılmadan da çok lezzetli olan bu tarif, özellikle vejetaryen beslenenlerin gözdesi. Renkli görüntüsüyle sofralara şenlik katarken sağlıklı malzemeleriyle de tam bir Akdeniz klasiği!
1. Hamuru Hazırlama
Ilık su, şeker ve mayayı bir kapta karıştırın, 5 dakika bekletin.
Un, tuz ve zeytinyağını ekleyin, yoğurun.
Hamurun üzerini örtüp 30 dakika mayalanmaya bırakın.
2. Sosu Hazırlama
Küçük bir tavada zeytinyağını ısıtın.
Sarımsağı ekleyip kısa süre kavurun.
Domates rendesi, salça ve baharatları ekleyin, 5 dakika pişirin.
3. Pizzayı Şekillendirme
Mayalanan hamuru unlanmış tezgahta açın.
Yağlı kağıt serili tepsiye alın.
Üzerine hazırladığınız sosu sürün.
4. Malzemeleri Dizme
Sosun üzerine mozzarella ve kaşarın yarısını serpin.
Biber, domates, zeytin, soğan, kabak ve mısırı yerleştirin.
Kalan peyniri serpin.
5. Pişirme
Önceden ısıtılmış 220°C fırında 12-15 dakika pişirin.
Çıkarınca üzerine taze fesleğen yaprakları ekleyin.
Hamuru ince açarsanız çıtır, kalın açarsanız yumuşak olur. Sosu önceden hazırlayıp buzdolabında birkaç gün saklayabilirsiniz. Pizza taşında pişirirseniz daha profesyonel bir sonuç elde edersiniz.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Bol Malzemeli Akdeniz Pizzası Tarifi – Renkli ve Sağlıklı Gurme Tarifler
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kızartmadan En Hafif Patlıcan Musakka TarifiGurme Tarifler
Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi (Nefis ve Şifalı)Gurme Tarifler
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi (En Lezzetli Yaz Klasiği)Gurme Tarifler
2025 Gurme Tarifler ©
Tüm Hakları Saklıdır