Gurme Tarifler

Sitemize Hoşgeldiniz

Bol Malzemeli Akdeniz Pizzası Tarifi – Renkli ve Sağlıklı

Ana Sayfa » Pizza Tarifleri » Bol Malzemeli Akdeniz Pizzası Tarifi – Renkli ve Sağlıklı
Bol Malzemeli Akdeniz Pizzası Tarifi – Renkli ve Sağlıklı

0 Kişinin Defterine Ekli

62 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 Dakika

Pişirme Süresi : 15 Dakika

MALZEMELER
  • Pizza Tabanı İçin
    • 2,5 su bardağı un

    • 1 su bardağı ılık su

    • 1 tatlı kaşığı kuru maya

    • 1 tatlı kaşığı toz şeker

    • 1 çay kaşığı tuz

    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Sos İçin
    • 2 yemek kaşığı domates salçası

    • 1 çay bardağı domates rendesi

    • 1 diş sarımsak (ezilmiş)

    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

    • Kekik, tuz, karabiber

    Üzeri İçin
    • 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella

    • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    • 1 kırmızı biber (jülyen doğranmış)

    • 1 yeşil biber (jülyen doğranmış)

    • 1 sarı biber (jülyen doğranmış)

    • 8-10 adet cherry domates (ikiye kesilmiş)

    • 10-12 adet siyah zeytin (çekirdeksiz, halka kesilmiş)

    • 1 küçük kırmızı soğan (ince dilimlenmiş)

    • 1 küçük kabak (ince dilimlenmiş, opsiyonel)

    • 2 yemek kaşığı mısır

    • Taze fesleğen yaprakları

    Bol Malzemeli Akdeniz Pizzası Nasıl Yapılır? 1. Hamuru Hazırlama
    • Ilık su, şeker ve mayayı bir kapta karıştırın, 5 dakika bekletin.

    • Un, tuz ve zeytinyağını ekleyin, yoğurun.

    • Hamurun üzerini örtüp 30 dakika mayalanmaya bırakın.

    2. Sosu Hazırlama
    • Küçük bir tavada zeytinyağını ısıtın.

    • Sarımsağı ekleyip kısa süre kavurun.

    • Domates rendesi, salça ve baharatları ekleyin, 5 dakika pişirin.

    3. Pizzayı Şekillendirme
    • Mayalanan hamuru unlanmış tezgahta açın.

    • Yağlı kağıt serili tepsiye alın.

    • Üzerine hazırladığınız sosu sürün.

    4. Malzemeleri Dizme
    • Sosun üzerine mozzarella ve kaşarın yarısını serpin.

    • Biber, domates, zeytin, soğan, kabak ve mısırı yerleştirin.

    • Kalan peyniri serpin.

    5. Pişirme
    • Önceden ısıtılmış 220°C fırında 12-15 dakika pişirin.

    • Çıkarınca üzerine taze fesleğen yaprakları ekleyin.

TARİF

Bol malzemeli Akdeniz pizzası tarifi! 4 kişilik, 30 dakikada hazır. Zeytin, biber, domates ve peynirle Akdeniz esintilerini mutfağınıza taşıyın.

Akdeniz pizzası, rengarenk sebzeleri ve zeytinyağlı tadıyla hafif ama doyurucu bir lezzet sunar. Et kullanılmadan da çok lezzetli olan bu tarif, özellikle vejetaryen beslenenlerin gözdesi. Renkli görüntüsüyle sofralara şenlik katarken sağlıklı malzemeleriyle de tam bir Akdeniz klasiği!

1. Hamuru Hazırlama

  • Ilık su, şeker ve mayayı bir kapta karıştırın, 5 dakika bekletin.

  • Un, tuz ve zeytinyağını ekleyin, yoğurun.

  • Hamurun üzerini örtüp 30 dakika mayalanmaya bırakın.

2. Sosu Hazırlama

  • Küçük bir tavada zeytinyağını ısıtın.

  • Sarımsağı ekleyip kısa süre kavurun.

  • Domates rendesi, salça ve baharatları ekleyin, 5 dakika pişirin.

3. Pizzayı Şekillendirme

  • Mayalanan hamuru unlanmış tezgahta açın.

  • Yağlı kağıt serili tepsiye alın.

  • Üzerine hazırladığınız sosu sürün.

4. Malzemeleri Dizme

  • Sosun üzerine mozzarella ve kaşarın yarısını serpin.

  • Biber, domates, zeytin, soğan, kabak ve mısırı yerleştirin.

  • Kalan peyniri serpin.

5. Pişirme

 

  • Önceden ısıtılmış 220°C fırında 12-15 dakika pişirin.

  • Çıkarınca üzerine taze fesleğen yaprakları ekleyin.

ÖNEMLİ NOTLAR
  • Hamuru ince açarsanız çıtır, kalın açarsanız yumuşak olur. Sosu önceden hazırlayıp buzdolabında birkaç gün saklayabilirsiniz. Pizza taşında pişirirseniz daha profesyonel bir sonuç elde edersiniz.

İlgili Terimler :

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

2025 Gurme Tarifler ©

Tüm Hakları Saklıdır