Gurme Tarifler

Sitemize Hoşgeldiniz

Hünkar Beğendi Tarifi (Orijinal ve Lezzetli)

Ana Sayfa » Et Yemekleri » Hünkar Beğendi Tarifi (Orijinal ve Lezzetli)
Hünkar Beğendi Tarifi (Orijinal ve Lezzetli)

0 Kişinin Defterine Ekli

47 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 Dakika

Pişirme Süresi : 40 Dakika

Kaç Kişilik : 4

MALZEMELER
  • Et Sotesi İçin:
    • 500 g kuşbaşı kuzu eti (isteğe göre dana eti de kullanılabilir)

    • 2 yemek kaşığı tereyağı

    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

    • 1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)

    • 2 adet domates (rendelenmiş)

    • 1 yemek kaşığı domates salçası

    • 1 su bardağı sıcak su

    • Tuz, karabiber, kimyon

  • Beğendi (Patlıcanlı Sos) İçin:
    • 4 adet orta boy patlıcan

    • 2 yemek kaşığı tereyağı

    • 2 yemek kaşığı un

    • 2 su bardağı süt

    • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    • Tuz, muskat rendesi (isteğe bağlı)

TARİF

Hünkar beğendi, Osmanlı mutfağından günümüze gelen en özel et yemeklerinden biridir. Közlenmiş patlıcan ile hazırlanan beşamel sosu ve üzerindeki yumuşacık kuzu etiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Bu tarifte adım adım hünkar beğendi yapımını bulabilirsiniz.

 

Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır?

 

  • Et Sotesini Hazırlayın:

    • Tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Kuşbaşı etleri ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.

    • Soğanı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.

    • Salça ve rendelenmiş domatesi ilave edin, karıştırın.

    • Tuz ve baharatları ekleyin. Ardından 1 su bardağı sıcak suyu koyun ve kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.

  • Beğendiyi Hazırlayın:

    • Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyup ince ince doğrayın veya ezin.

    • Ayrı bir tencerede tereyağını eritip unu kavurun. Sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.

    • Koyu bir kıvam aldığında közlenmiş patlıcanları ve rendelenmiş kaşarı ekleyin. Tuz ve muskatla tatlandırın.

  • Servis:

    • Servis tabağına önce beğendiyi yayın.

    • Üzerine hazırladığınız et soteyi ekleyin.

    • Sıcak olarak servis yapın.

  • ÖNEMLİ NOTLAR
    • Etin lokum gibi yumuşaması için kısık ateşte yavaş pişirin. Patlıcanları közledikten sonra kararmaması için limonlu suya batırabilirsiniz. Daha yoğun bir aroma için kuzu eti tercih edebilirsiniz.

    İlgili Terimler :

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    2025 Gurme Tarifler ©

    Tüm Hakları Saklıdır